top of page

Berenjacht ook trend op IJsland

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Donderdag 14 mei 2020


NUNSPEET- De berenjacht die een paar weken geleden startte, is inmiddels over heel de wereld bezig. Zo worden er ook beren voor de ramen gezet in Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. Ook op IJsland zijn sinds korte tijd de beren een bekend fenomeen. Kinderen kunnen op IJsland door de wijk opzoek naar de beren.


Mirjam de Waard woont al 12 jaar op IJsland, onderhand heeft ze ook twee kinderen die er zijn opgegroeid. Voor haar raam heeft ze sinds kort ook een teddybear. Benieuwd naar haar verhaal en het verhaal van de Nederlandse Pim en zijn teddybeer? Check dan de video hieronder.


De berenjacht is begonnen om kinderen af te leiden van het Coronavirus. De jacht is geinspereerd op het in 1995 verschenen prentenboek “Wij gaan op berenjacht”. Volgens het verhaal gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht. Tijdens deze jacht beleeft de familie allerlei spannende avonturen. Het begon in Nederland allemaal met de Facebookpagina: 'Wij gaan op Berenjacht' opgericht door Nina Kempjes Maarseveen. Nina zou het idee hebben gekregen door haar zus die woont in Australië. Daar is de berenjacht al langere tijd een bekend begrip.Geschreven door: Iris Hartevelt

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page